Algemeen wordt verwacht dat de FED een nieuw rondje van monetaire verruiming gaat aankondigen, zo blijkt nogmaals uit een rondvraag die door CBNC werd gedaan.

90% van de 58 ondervraagde fondsmanagers zijn van mening dat er inderdaad een nieuw rondje van Quantative Easing zal aangekondigd worden.

Anderzijds nemen de twijfels toe of een nieuwe ingreep de economie weer op het juiste spoor gaat brengen. Er wordt onder andere aan getwijfeld of de Amerikaanse centrale bank er in zal slagen om het probleem van de werkloosheid op te lossen. Het is precies het gebrek aan jobs dat de Amerikanen zorgen baart.

Prijzen voor maïs en soja op recordjacht

Bij de granen stoomden vorige week volgens Royal Bank of Scotland zowel maïs als soja vorige week door naar nieuwe nominale recordprijzen. Soja werd 4 procent duurder maar bij maïs bleef de stijging beperkt tot 0,5 procent op weekbasis.

Tarwe ging tegen de trend in en moest 0,8 procent inleveren ondanks een nieuwe neerwaartse bijstelling definitieve importcijfers van China bleek dat het land in juli 251.500 ton tarwe invoerde, 16 procent meer dan een maand eerder.

De ingevoerde hoeveelheid soja steeg voor de vijfde maand op rij en bereikte met 5,9 miljoen ton zelfs het op een na hoogste

niveau ooit.

Enkel in juni 2010 werd meer soja ingevoerd (6,2 miljoen ton). De invoer van maïs steeg voor de derde maand op rij

en was met 721.500 ton sinds januari niet meer zo hoog.

Algemeen wordt verwacht dat de FED een nieuw rondje van monetaire verruiming gaat aankondigen, zo blijkt nogmaals uit een rondvraag die door CBNC werd gedaan. 90% van de 58 ondervraagde fondsmanagers zijn van mening dat er inderdaad een nieuw rondje van Quantative Easing zal aangekondigd worden. Anderzijds nemen de twijfels toe of een nieuwe ingreep de economie weer op het juiste spoor gaat brengen. Er wordt onder andere aan getwijfeld of de Amerikaanse centrale bank er in zal slagen om het probleem van de werkloosheid op te lossen. Het is precies het gebrek aan jobs dat de Amerikanen zorgen baart. Prijzen voor maïs en soja op recordjacht Bij de granen stoomden vorige week volgens Royal Bank of Scotland zowel maïs als soja vorige week door naar nieuwe nominale recordprijzen. Soja werd 4 procent duurder maar bij maïs bleef de stijging beperkt tot 0,5 procent op weekbasis. Tarwe ging tegen de trend in en moest 0,8 procent inleveren ondanks een nieuwe neerwaartse bijstelling definitieve importcijfers van China bleek dat het land in juli 251.500 ton tarwe invoerde, 16 procent meer dan een maand eerder. De ingevoerde hoeveelheid soja steeg voor de vijfde maand op rij en bereikte met 5,9 miljoen ton zelfs het op een na hoogste niveau ooit. Enkel in juni 2010 werd meer soja ingevoerd (6,2 miljoen ton). De invoer van maïs steeg voor de derde maand op rij en was met 721.500 ton sinds januari niet meer zo hoog.