Nouriel Roubini, gisteren in Brussel op bezoek, twijfelt bijvoorbeeld aan de slagkracht van de Europese Centrale Bank. Mario Draghi heeft weliswaar straffe verklaringen afgelegd, maar die moeten nu nog in daden worden omgezet. Volgens Economonitor heeft Draghi de paniekknop gevonden, maar moet die nu nog geactiveerd worden.

In het verleden heeft de centrale bank vaak gedacht dat ze genoeg had gedaan, maar dat bleek in de praktijk niet het geval te zijn. Vooral de evolutie van de rentes in Spanje en Italië moet in de gaten worden gehouden.

De rente op de 10-jarige staatsobligaties moet in beide gevallen worden teruggedrongen onder het niveau van 5% en dat belooft geen makkelijke opgave te worden.

Portefeuille genoteerde aandelen houdt Quest for Growth in de plus

Quest for Growth heeft het eerste halfjaar afgesloten met een netto winst van € 5,7 miljoen (€ 0,50 per aandeel), te vergelijken met een winst van € 1,9 miljoen (€ 0,16 per aandeel) in het eerste halfjaar van 2011.

Het overgrote deel van de winst behaald in het eerste kwartaal kon dus behouden worden, ondanks het barre beursklimaat tijdens de laatste maanden van het halfjaar.

Terwijl de netto inventariswaarde met 6,3% steeg tot € 8,40 per aandeel, daalde de beurskoers van Quest for Growth in dezelfde periode van 6 maanden lichtjes.

Dit zorgde ervoor dat de onderwaarding (discount) van de aandelenkoers ten opzichte van de inventariswaarde verder opliep tot 44%.

De halfjaarwinst is volledig afkomstig uit de portefeuille genoteerde aandelen. De performance van dit stuk van de portfeuille bedroeg meer dan 10%, terwijl de meeste beursindices weinig vooruitgang boekten (DJ Stoxx 600 index +2,7%).

Beter Bed: winstdaling in eerste halfjaar

Beter Bed heeft volgens Theodoor Gilissen Bankiers zoals verwacht een winstdaling over het eerste halfjaar gemeld van 14% ten gevolge van hogere kosten. De omzetstijging, grotendeels in het 1e kwartaal, bedroeg 6% naar Eur 196 mln.

De brutomarge bleef op peil en het marktaandeel steeg in alle markten. De winst per aandeel bedroeg Eur 0,43 ( Eur 0,50). De omzetgroei in het tweede kwartaal nam af. Er zijn 63 winkels geopend en 45 winkels gesloten zodat er nu in totaal 1205 winkels zijn.

De rating van Theodoor Gilissen Bankiers blijft houden in afwachting van een verbetering van de consumptieve

bestedingen in Europa.

Nouriel Roubini, gisteren in Brussel op bezoek, twijfelt bijvoorbeeld aan de slagkracht van de Europese Centrale Bank. Mario Draghi heeft weliswaar straffe verklaringen afgelegd, maar die moeten nu nog in daden worden omgezet. Volgens Economonitor heeft Draghi de paniekknop gevonden, maar moet die nu nog geactiveerd worden. In het verleden heeft de centrale bank vaak gedacht dat ze genoeg had gedaan, maar dat bleek in de praktijk niet het geval te zijn. Vooral de evolutie van de rentes in Spanje en Italië moet in de gaten worden gehouden. De rente op de 10-jarige staatsobligaties moet in beide gevallen worden teruggedrongen onder het niveau van 5% en dat belooft geen makkelijke opgave te worden. Portefeuille genoteerde aandelen houdt Quest for Growth in de plus Quest for Growth heeft het eerste halfjaar afgesloten met een netto winst van € 5,7 miljoen (€ 0,50 per aandeel), te vergelijken met een winst van € 1,9 miljoen (€ 0,16 per aandeel) in het eerste halfjaar van 2011. Het overgrote deel van de winst behaald in het eerste kwartaal kon dus behouden worden, ondanks het barre beursklimaat tijdens de laatste maanden van het halfjaar. Terwijl de netto inventariswaarde met 6,3% steeg tot € 8,40 per aandeel, daalde de beurskoers van Quest for Growth in dezelfde periode van 6 maanden lichtjes. Dit zorgde ervoor dat de onderwaarding (discount) van de aandelenkoers ten opzichte van de inventariswaarde verder opliep tot 44%. De halfjaarwinst is volledig afkomstig uit de portefeuille genoteerde aandelen. De performance van dit stuk van de portfeuille bedroeg meer dan 10%, terwijl de meeste beursindices weinig vooruitgang boekten (DJ Stoxx 600 index +2,7%).Beter Bed: winstdaling in eerste halfjaar Beter Bed heeft volgens Theodoor Gilissen Bankiers zoals verwacht een winstdaling over het eerste halfjaar gemeld van 14% ten gevolge van hogere kosten. De omzetstijging, grotendeels in het 1e kwartaal, bedroeg 6% naar Eur 196 mln. De brutomarge bleef op peil en het marktaandeel steeg in alle markten. De winst per aandeel bedroeg Eur 0,43 ( Eur 0,50). De omzetgroei in het tweede kwartaal nam af. Er zijn 63 winkels geopend en 45 winkels gesloten zodat er nu in totaal 1205 winkels zijn. De rating van Theodoor Gilissen Bankiers blijft houden in afwachting van een verbetering van de consumptieve bestedingen in Europa.