Vaak wordt in verband met China gezegd dat dergelijke problemen voor het land niet van tel zijn omdat de bankensector door de staat gecontroleerd wordt. De communistische partij trekt inderdaad aan de touwtjes, maar het moet nog bewezen worden dat deze een crisis zal kunnen voorkomen.

Mohamed El-Erian, de voorlopige topman van Pimco en momenteel economisch adviseur bij Allianz, gaf in een artikel in de Financial Times alvast te verstaan niet te geloven in een wonderoplossing voor China. Ooit moet na het jarenlang opstapelen van de schulden de dag van de afrekening komen.

Vaak wordt in verband met China gezegd dat dergelijke problemen voor het land niet van tel zijn omdat de bankensector door de staat gecontroleerd wordt. De communistische partij trekt inderdaad aan de touwtjes, maar het moet nog bewezen worden dat deze een crisis zal kunnen voorkomen. Mohamed El-Erian, de voorlopige topman van Pimco en momenteel economisch adviseur bij Allianz, gaf in een artikel in de Financial Times alvast te verstaan niet te geloven in een wonderoplossing voor China. Ooit moet na het jarenlang opstapelen van de schulden de dag van de afrekening komen.