Op de achtergrond leeft echter nog steeds de vrees voor een heropflakkering van de Europese schuldencrisis. Binnen de BEL 20 is UCB nog steeds de sterkste daler. De grondstoffengerelateerde aandelen Umicore en Nyrstar maken opnieuw een betere beurt.

Spaanse begroting op de agenda

Vandaag gaat de aandacht volgens Theodoor Gilissen Bankiers uit naar de bekendmaking van de Spaanse begroting en de vergadering van Ministers van Financiën van de eurozone. De Spanjaarden zullen met geloofwaardige plannen moeten komen om de begrotingsdoelstelling van een tekort van 5,3% dit jaar te halen, terwijl het land ervoor moet waken dat het negatieve effect op de economische groei te groot wordt.

Het tekort bedroeg vorig jaar 8,5%. Een tegenvaller voor de regeringspartij van president Rajoy was dat afgelopen weekend geen absolute meerderheid werd behaald bij verkiezingen in de regio Andalusië.

Daarnaast was gisteren onder aanvoering van de twee grootste vakbonden en de socialistische partij een algemene staking tegen de bezuinigingen en hervormingen. Deze ontwikkelingen maken beleggers bezorgd en in de afgelopen week zijn Spaanse rentetarieven dan ook opgelopen. De 10-jaars risico-opslag liep met 16 bps op naar 368 bps en staat nu op het hoogste niveau sinds begin januari.

Op de achtergrond leeft echter nog steeds de vrees voor een heropflakkering van de Europese schuldencrisis. Binnen de BEL 20 is UCB nog steeds de sterkste daler. De grondstoffengerelateerde aandelen Umicore en Nyrstar maken opnieuw een betere beurt. Spaanse begroting op de agenda Vandaag gaat de aandacht volgens Theodoor Gilissen Bankiers uit naar de bekendmaking van de Spaanse begroting en de vergadering van Ministers van Financiën van de eurozone. De Spanjaarden zullen met geloofwaardige plannen moeten komen om de begrotingsdoelstelling van een tekort van 5,3% dit jaar te halen, terwijl het land ervoor moet waken dat het negatieve effect op de economische groei te groot wordt. Het tekort bedroeg vorig jaar 8,5%. Een tegenvaller voor de regeringspartij van president Rajoy was dat afgelopen weekend geen absolute meerderheid werd behaald bij verkiezingen in de regio Andalusië. Daarnaast was gisteren onder aanvoering van de twee grootste vakbonden en de socialistische partij een algemene staking tegen de bezuinigingen en hervormingen. Deze ontwikkelingen maken beleggers bezorgd en in de afgelopen week zijn Spaanse rentetarieven dan ook opgelopen. De 10-jaars risico-opslag liep met 16 bps op naar 368 bps en staat nu op het hoogste niveau sinds begin januari.