Op basis van het verslag van de FED-meeting van augustus blijkt dat minister van Financiën Timothy Geithner van mening is dat het momenteel nog veel te vroeg om al aan een exit-strategie te denken.

De Amerikaanse overheid investeerde 787 miljard dollar in de economie en is er volgens Geithner zo in geslaagd om de VS-economie voor het ergste te behoeden. Dankzij het programma zouden 500.000 tot 750.000 nieuwe jobs zijn geschrapen.

Charles Ortel, managing directeur van researchbureau Newport Value Partners, twijfelt echter aan die bewering. Hij gelooft niet dat het programma de economie werkelijk een handje heeft toegestoken.

Ortel maakt zich echter vooral zorgen over het feit dat de regering van Barack Obama "de meest anti-markt administratie" uit de geschiedenis van de Verenigde Staten is.

Hij verwijst naar een recent pleidooi van House Financial Services Chairman Barney Frank, die een lans brak om leningsvoorwaarden bij Fannie Mae en Freddie Mac te versoepelen.

Volgens Ortel zal duidelijk zijn dat de belastingbetaler uiteindelijk voor dit alles de rekening gaat betalen. Hij verwijst naar het feit dat Frank één van de beleidsmakers is die verantwoordelijk waren voor de zeepbel op de vastgoedmarkt.

Op basis van het verslag van de FED-meeting van augustus blijkt dat minister van Financiën Timothy Geithner van mening is dat het momenteel nog veel te vroeg om al aan een exit-strategie te denken. De Amerikaanse overheid investeerde 787 miljard dollar in de economie en is er volgens Geithner zo in geslaagd om de VS-economie voor het ergste te behoeden. Dankzij het programma zouden 500.000 tot 750.000 nieuwe jobs zijn geschrapen. Charles Ortel, managing directeur van researchbureau Newport Value Partners, twijfelt echter aan die bewering. Hij gelooft niet dat het programma de economie werkelijk een handje heeft toegestoken. Ortel maakt zich echter vooral zorgen over het feit dat de regering van Barack Obama "de meest anti-markt administratie" uit de geschiedenis van de Verenigde Staten is. Hij verwijst naar een recent pleidooi van House Financial Services Chairman Barney Frank, die een lans brak om leningsvoorwaarden bij Fannie Mae en Freddie Mac te versoepelen. Volgens Ortel zal duidelijk zijn dat de belastingbetaler uiteindelijk voor dit alles de rekening gaat betalen. Hij verwijst naar het feit dat Frank één van de beleidsmakers is die verantwoordelijk waren voor de zeepbel op de vastgoedmarkt.