Iets meer tweezijdig risico in verband met het begin van tapering door de Fed (in plaats van alleen het risico van verder uitstel) en een verdere versoepeling door de ECB dankzij de lager dan verwachte inflatiecijfers hadden een duidelijk effect op de valutamarkten (sterke dollar).

De overige marktbewegingen die de aflopen weken zichtbaar werden, veranderden echter niet.

Aandelen zetten de opgaande trend voort, rentestanden en (credit) spreads bewogen zijwaarts en grondstoffen verloren iets meer terrein.

Gezien de onderliggende macro-en winstfactoren en de afgenomen vrees bij beleggers voor "schokken", zullen de allocatievisies en relatieve risicopremies het komende jaar waarschijnlijk verder normaliseren.

Dat laatste kan niet genoeg benadrukt worden in een klimaat waarin discussies over "zeepbellen" en een toenemende zorg over de waardering van beleggingscategorieën steeds meer aandacht krijgen omdat de centrale bank vasthoudt aan haar ongebruikelijk soepele monetair beleid.

Iets meer tweezijdig risico in verband met het begin van tapering door de Fed (in plaats van alleen het risico van verder uitstel) en een verdere versoepeling door de ECB dankzij de lager dan verwachte inflatiecijfers hadden een duidelijk effect op de valutamarkten (sterke dollar). De overige marktbewegingen die de aflopen weken zichtbaar werden, veranderden echter niet. Aandelen zetten de opgaande trend voort, rentestanden en (credit) spreads bewogen zijwaarts en grondstoffen verloren iets meer terrein. Gezien de onderliggende macro-en winstfactoren en de afgenomen vrees bij beleggers voor "schokken", zullen de allocatievisies en relatieve risicopremies het komende jaar waarschijnlijk verder normaliseren. Dat laatste kan niet genoeg benadrukt worden in een klimaat waarin discussies over "zeepbellen" en een toenemende zorg over de waardering van beleggingscategorieën steeds meer aandacht krijgen omdat de centrale bank vasthoudt aan haar ongebruikelijk soepele monetair beleid.