Die hebben namelijk begrepen dat het redden van de landen uit de periferie hen alsmaar meer geld gaat kosten. Ze lijken niet langer bereid om dat zomaar op te hoesten.

In september gaan de Nederlanders naar de stembus en de kans bestaat dat er een anti-Europese regering wordt gevormd.

Hetzelfde verhaal gelt voor Duitsland: kan Angela Merkel volgend jaar de kiezers nog overhalen om dieper in de Europese portemonnee te grijpen?

Tegenstellingen worden steeds dieper

De tegenstellingen lijken steeds dieper te worden in plaats van te verkleinen. Duitsland lijkt simpelweg nog niet klaar te zijn om te komen tot een gezamenlijke Europese schuldenbeheersing. Nochtans is die nodig om het vertrouwen terug te winnen en het europroject in leven te houden.

Nicholas Spiro van Spiro Sovereign Strategy merkt op dat de voorwaarden waaraan Duitsland toch overstag zou willen gaan, uiteindelijk economisch niet accepteerbaar zijn voor Spanje en Italië. Wanneer geen van beide partijen bereid is om water in de wijn te doen, lijkt een verder uiteenvallen van Europa onvermijdelijk.

Die hebben namelijk begrepen dat het redden van de landen uit de periferie hen alsmaar meer geld gaat kosten. Ze lijken niet langer bereid om dat zomaar op te hoesten. In september gaan de Nederlanders naar de stembus en de kans bestaat dat er een anti-Europese regering wordt gevormd. Hetzelfde verhaal gelt voor Duitsland: kan Angela Merkel volgend jaar de kiezers nog overhalen om dieper in de Europese portemonnee te grijpen?Tegenstellingen worden steeds dieper De tegenstellingen lijken steeds dieper te worden in plaats van te verkleinen. Duitsland lijkt simpelweg nog niet klaar te zijn om te komen tot een gezamenlijke Europese schuldenbeheersing. Nochtans is die nodig om het vertrouwen terug te winnen en het europroject in leven te houden. Nicholas Spiro van Spiro Sovereign Strategy merkt op dat de voorwaarden waaraan Duitsland toch overstag zou willen gaan, uiteindelijk economisch niet accepteerbaar zijn voor Spanje en Italië. Wanneer geen van beide partijen bereid is om water in de wijn te doen, lijkt een verder uiteenvallen van Europa onvermijdelijk.