Die American Dream dreigt echter te vervagen, want het verdwijnen van de middenklasse in de VS heeft een aantal vervelende neveneffecten. Tweederde van de Gen X huisgezinnen heeft het slechter dan de ouders, zo blijkt uit een recent onderzoek. Hun welvaart is kleiner dan die van de ouders op hetzelfde tijdstip van hun carrière.

Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door The Pew Charitable Trust. Die kwam op basis van de verzamelde cijfers tot de conclusie dat de economische opleving in de VS niet veel voorstelt. De Gen X'ers verdienen vaak soms wel meer dan hun ouders, maar dat vertaalt zich niet in een toename van de welvaart.

Die American Dream dreigt echter te vervagen, want het verdwijnen van de middenklasse in de VS heeft een aantal vervelende neveneffecten. Tweederde van de Gen X huisgezinnen heeft het slechter dan de ouders, zo blijkt uit een recent onderzoek. Hun welvaart is kleiner dan die van de ouders op hetzelfde tijdstip van hun carrière. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door The Pew Charitable Trust. Die kwam op basis van de verzamelde cijfers tot de conclusie dat de economische opleving in de VS niet veel voorstelt. De Gen X'ers verdienen vaak soms wel meer dan hun ouders, maar dat vertaalt zich niet in een toename van de welvaart.