Dit alles is in lijn met de visie van ABN Amro dat de economie van de eurozone aan momentum heeft gewonnen in het tweede kwartaal. Dit nadat het bbp kwartaal-op-kwartaal groeide met slechts 0,2% in het eerste kwartaal.

Wat betreft de uitgaven, waren onder andere de data voor de detailhandel positief. Hier was in de 3 maanden voorafgaand aan april sprake van 0,4% groei. Ook het aantal registraties van nieuwe personenauto's steeg met 2,2% in april (gemeten van 3 maanden op 3 maanden).

De PMI voor dienstverlening kwam in mei hoger uit op 53,2. Dit lijkt te wijzen op herstel van de consumentenbestedingen.

Ondertussen stijgt de winstgevendheid van bedrijven. Deze stijgende winstgevendheid in combinatie met het verbeterde producentenvertrouwen zou moeten resulteren in robuuste groei van vaste activa.

Dit alles is in lijn met de visie van ABN Amro dat de economie van de eurozone aan momentum heeft gewonnen in het tweede kwartaal. Dit nadat het bbp kwartaal-op-kwartaal groeide met slechts 0,2% in het eerste kwartaal. Wat betreft de uitgaven, waren onder andere de data voor de detailhandel positief. Hier was in de 3 maanden voorafgaand aan april sprake van 0,4% groei. Ook het aantal registraties van nieuwe personenauto's steeg met 2,2% in april (gemeten van 3 maanden op 3 maanden). De PMI voor dienstverlening kwam in mei hoger uit op 53,2. Dit lijkt te wijzen op herstel van de consumentenbestedingen. Ondertussen stijgt de winstgevendheid van bedrijven. Deze stijgende winstgevendheid in combinatie met het verbeterde producentenvertrouwen zou moeten resulteren in robuuste groei van vaste activa.