Het was immers precies deze sector waarvan de grootste bijdrage aan de werkgelegenheidscreatie werd verwacht. En dit laatste is van cruciale orde voor de ondersteuning van de binnenlandse vraag. Het slechte nieuws werd echter met de nodige gelatenheid opgevangen.

De positieve interpretatie is immers dat de gevreesde inperking van de fiscale en monetaire stimulansen nu alleszins uitgesteld zal worden en de Amerikaanse economie nog een tijd langer kan "genieten" van een expansief beleid.

De resultaten van de bedrijven vallen overigens nog behoorlijk mee, zodat de Amerikaanse beurs hiervan nog enige steun ondervindt en zeker zijn bereikte recordniveau zal kunnen verdedigen.

De vroege ochtend van gisteren bracht een volgende opdoffer ( ook al zag je dit wat aankomen ): de Chinese PMI-cijfers ontgoochelen voor een tweede maand op rij met een terugval van 51,6 tot 50,5.

Op zich geen ramp natuurlijk, maar wel indicatief voor een verdere vertraging van het groeipad van de Chinese economie waar de -relatief sterke- binnenlandse groei de terugval in exportmarkten niet meer voldoende kan compenseren om de legendarische "double digit" groeicijfers uit het recente verleden te evenaren.

Op zich allemaal niet onverwacht, maar het blijft onaangenaam en veegt de recente koerswinsten op de Chinese beurzen meteen van de tabellen.

Het was immers precies deze sector waarvan de grootste bijdrage aan de werkgelegenheidscreatie werd verwacht. En dit laatste is van cruciale orde voor de ondersteuning van de binnenlandse vraag. Het slechte nieuws werd echter met de nodige gelatenheid opgevangen. De positieve interpretatie is immers dat de gevreesde inperking van de fiscale en monetaire stimulansen nu alleszins uitgesteld zal worden en de Amerikaanse economie nog een tijd langer kan "genieten" van een expansief beleid. De resultaten van de bedrijven vallen overigens nog behoorlijk mee, zodat de Amerikaanse beurs hiervan nog enige steun ondervindt en zeker zijn bereikte recordniveau zal kunnen verdedigen. De vroege ochtend van gisteren bracht een volgende opdoffer ( ook al zag je dit wat aankomen ): de Chinese PMI-cijfers ontgoochelen voor een tweede maand op rij met een terugval van 51,6 tot 50,5. Op zich geen ramp natuurlijk, maar wel indicatief voor een verdere vertraging van het groeipad van de Chinese economie waar de -relatief sterke- binnenlandse groei de terugval in exportmarkten niet meer voldoende kan compenseren om de legendarische "double digit" groeicijfers uit het recente verleden te evenaren. Op zich allemaal niet onverwacht, maar het blijft onaangenaam en veegt de recente koerswinsten op de Chinese beurzen meteen van de tabellen.