Beide bedrijven sloten verdere bedrijfssluitingen en jobverliezen niet uit. Zowel U.S. Steel als AK Steel voorspellen een operationeel verlies voor het eerste kwartaal.

Nucor, een ander Amerikaans staalbedrijf, zou slechts een licht beter resultaat bekendmaken in vergelijking met het vierde kwartaal van vorig jaar.

De staalprijzen bereikten afgelopen zomer een piek, maar in de laatste vijf maanden van het jaar stortte de vraag naar staal en staalproducten volledig in. Volgens Daniel DiMicco, chief executive van Nucor, blijven de marktomstandigheden bijzonder uitdagend.

Beide bedrijven sloten verdere bedrijfssluitingen en jobverliezen niet uit. Zowel U.S. Steel als AK Steel voorspellen een operationeel verlies voor het eerste kwartaal. Nucor, een ander Amerikaans staalbedrijf, zou slechts een licht beter resultaat bekendmaken in vergelijking met het vierde kwartaal van vorig jaar. De staalprijzen bereikten afgelopen zomer een piek, maar in de laatste vijf maanden van het jaar stortte de vraag naar staal en staalproducten volledig in. Volgens Daniel DiMicco, chief executive van Nucor, blijven de marktomstandigheden bijzonder uitdagend.