Beide banken voorzien volgens Theodoor Gilissen Bankiers een beursnotering op 20 juli. Voor de Spaanse bankensector is het vooral van belang dat de emissie van Bankia, goed voor 20% van de totale bezittingen van de Spaanse cajas, goed verloopt.

Volgens de Spaanse krant El Confidencial zullen Santander en BBVA een deel van de emissie voor hun rekening nemen als de belangstelling tegenvalt.

Een succesvolle emissie kan het volgens Theodoor Gilissen Bankiers voor andere cajas makkelijker maken om ook kapitaal op te halen, en zal de druk op de overheid verminderen die anders een belang moet nemen via het FROB (fonds voor herstructurering van de bankensector).

Beide banken voorzien volgens Theodoor Gilissen Bankiers een beursnotering op 20 juli. Voor de Spaanse bankensector is het vooral van belang dat de emissie van Bankia, goed voor 20% van de totale bezittingen van de Spaanse cajas, goed verloopt. Volgens de Spaanse krant El Confidencial zullen Santander en BBVA een deel van de emissie voor hun rekening nemen als de belangstelling tegenvalt. Een succesvolle emissie kan het volgens Theodoor Gilissen Bankiers voor andere cajas makkelijker maken om ook kapitaal op te halen, en zal de druk op de overheid verminderen die anders een belang moet nemen via het FROB (fonds voor herstructurering van de bankensector).