Twee signalen laten een verder herstel van de goudprijs vermoeden. Op de eerste plaats is er het technisch plaatje. Sinds de start van dit millennium is de goudprijs zeven keer met meer dan 10% gedaald, waarbij het gemiddeld 293 dagen duurde alvorens het herstel zich doorzette. Naarmate de tijd verstrijkt, worden de kansen op een herstel groter en groter.

Het tweede signaal en mogelijk het meest positieve is de fysieke vraag naar goud, die ongemeen groot blijft. De correctie heeft zich hoofdzakelijk doorgezet op de papieren goudmarkt, op de fysieke markt is de vraag naar goud daarentegen blijven toenemen. Een koersdoel voor het goud heeft Artigas evenwel niet.

Twee signalen laten een verder herstel van de goudprijs vermoeden. Op de eerste plaats is er het technisch plaatje. Sinds de start van dit millennium is de goudprijs zeven keer met meer dan 10% gedaald, waarbij het gemiddeld 293 dagen duurde alvorens het herstel zich doorzette. Naarmate de tijd verstrijkt, worden de kansen op een herstel groter en groter. Het tweede signaal en mogelijk het meest positieve is de fysieke vraag naar goud, die ongemeen groot blijft. De correctie heeft zich hoofdzakelijk doorgezet op de papieren goudmarkt, op de fysieke markt is de vraag naar goud daarentegen blijven toenemen. Een koersdoel voor het goud heeft Artigas evenwel niet.