De koers van de euro daalde de afgelopen week met 1,6%. Zelfs ten opzichte van het Britse pond deed de Europese eenheidsmunt het slechter. Alleen ten opzichte van de Noorse kroon en de Zuid-Afrikaanse rand wist de euro te stijgen.

Goed nieuws derhalve, aldus Steentjes. Hoewel de meeste commentaren de daling zien als een opnieuw oplaaiende eurocrisis.

Maar een van de redenen voor de anti-Europese gevoelens in Italië komt door de bezuinigingen. Die bezuinigingen die overal in Europa zijn zorgen er niet voor dat de Europese economie gaat groeien.

Groei moet dan maar van een kant komen namelijk de export. En export kan niet goed gaan met een te dure munt.

De daling is dus goed voor de toekomstige groei van Europa. Het is wellicht daarom de reden voor de daling van de euro.

De koers van de euro daalde de afgelopen week met 1,6%. Zelfs ten opzichte van het Britse pond deed de Europese eenheidsmunt het slechter. Alleen ten opzichte van de Noorse kroon en de Zuid-Afrikaanse rand wist de euro te stijgen. Goed nieuws derhalve, aldus Steentjes. Hoewel de meeste commentaren de daling zien als een opnieuw oplaaiende eurocrisis. Maar een van de redenen voor de anti-Europese gevoelens in Italië komt door de bezuinigingen. Die bezuinigingen die overal in Europa zijn zorgen er niet voor dat de Europese economie gaat groeien. Groei moet dan maar van een kant komen namelijk de export. En export kan niet goed gaan met een te dure munt. De daling is dus goed voor de toekomstige groei van Europa. Het is wellicht daarom de reden voor de daling van de euro.