Op de eerste plaats waren er de jobless claims. De nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering zijn voor de derde keer in vier weken gedaald, meer bepaald tot het laagste niveau in twee maanden.

Daardoor neemt de hoop toe dat de Amerikaanse arbeidsmarkt nu eindelijk aan het herstellen is. De jobless claims bedroegen nog 450.000 en vanaf 400.000 kan van een min of meer gezonde economie worden gesproken.

Daarnaast lijkt ook het deflatiegevaar langzaam maar zeker te wijken of toch alleszins een stukje kleiner te worden. Een lichte stijging van de groothandelsprijzen geeft aan dat de kansen op een tweede recessie afnemen.

Vorige maand steeg het aantal jobless claims tot boven 500.000, terwijl de groothandelsprijzen in de zomer drie maanden op rij stegen. Deze negatieve trends lijken nu te zijn omgebogen.

Op de eerste plaats waren er de jobless claims. De nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering zijn voor de derde keer in vier weken gedaald, meer bepaald tot het laagste niveau in twee maanden. Daardoor neemt de hoop toe dat de Amerikaanse arbeidsmarkt nu eindelijk aan het herstellen is. De jobless claims bedroegen nog 450.000 en vanaf 400.000 kan van een min of meer gezonde economie worden gesproken. Daarnaast lijkt ook het deflatiegevaar langzaam maar zeker te wijken of toch alleszins een stukje kleiner te worden. Een lichte stijging van de groothandelsprijzen geeft aan dat de kansen op een tweede recessie afnemen. Vorige maand steeg het aantal jobless claims tot boven 500.000, terwijl de groothandelsprijzen in de zomer drie maanden op rij stegen. Deze negatieve trends lijken nu te zijn omgebogen.