Meer bepaald rond 1250 dollar heeft zich een steunzone ontwikkeld. Wanneer die wordt doorbroken, zou het baisse-potentieel nog aanzienlijk kunnen zijn. Michael Lewis, head of commodities research bij Deutsche Bank, is van mening dat twee factoren de goudprijs afremmen.

Op de eerste plaats lijkt het tekort aan fysiek goud op de markt voorbij te zijn, wat wordt aangetoond door het feit dat de GOFO rate op één maand weer in positief territorium is teruggekeerd. Bovendien kan de dollar steun ondervinden van een sneller dan verwacht begin van de tapering, wat eveneens negatief is voor het goud.

Meer bepaald rond 1250 dollar heeft zich een steunzone ontwikkeld. Wanneer die wordt doorbroken, zou het baisse-potentieel nog aanzienlijk kunnen zijn. Michael Lewis, head of commodities research bij Deutsche Bank, is van mening dat twee factoren de goudprijs afremmen. Op de eerste plaats lijkt het tekort aan fysiek goud op de markt voorbij te zijn, wat wordt aangetoond door het feit dat de GOFO rate op één maand weer in positief territorium is teruggekeerd. Bovendien kan de dollar steun ondervinden van een sneller dan verwacht begin van de tapering, wat eveneens negatief is voor het goud.