Volgens Nouriel Roubini zijn er twee factoren die op de vastgoedmarkt wegen. Op de eerste plaats is er het aflopen van het belastingkrediet voor de aankoop van een eerste woning.

Sinds het afschaffen van dat krediet is de Case-Shiller Home Price Index al elke maand gedaald. Bovendien zijn de huizenverkopen volgens Roubini met een forse 30% gedaald.

De tweede reden voor de zwakte van de vastgoedmarkt zijn de problemen met de zogenaamde 'robo-signs', de problemen met foreclosures. Daardoor wordt een herstel van de vastgoedmarkt afgeremd.

Volgens Nouriel Roubini zijn er twee factoren die op de vastgoedmarkt wegen. Op de eerste plaats is er het aflopen van het belastingkrediet voor de aankoop van een eerste woning. Sinds het afschaffen van dat krediet is de Case-Shiller Home Price Index al elke maand gedaald. Bovendien zijn de huizenverkopen volgens Roubini met een forse 30% gedaald. De tweede reden voor de zwakte van de vastgoedmarkt zijn de problemen met de zogenaamde 'robo-signs', de problemen met foreclosures. Daardoor wordt een herstel van de vastgoedmarkt afgeremd.