Links en rechts wordt getwijfeld aan de draagkracht van de hausse op de goudmarkt.

Volgens Business Insider zijn er vooral twee redenen verantwoordelijk voor de prijsval bij het goud. Op de eerste plaats is er de geringe volatilteit op de financiële markten, dit als gevolg van een afname van de vlucht naar veiligheid van de kant van de beleggers.

Blijkbaar zijn de beleggers stilaan immuun geworden voor slecht nieuws. Een tweede factor, die misschien nog belangrijker is, is dat de rente in de Verenigde Staten een stijgende trend vertoont. Daardoor stijgt de dollarkoers en neemt de interesse in goud af.

Links en rechts wordt getwijfeld aan de draagkracht van de hausse op de goudmarkt. Volgens Business Insider zijn er vooral twee redenen verantwoordelijk voor de prijsval bij het goud. Op de eerste plaats is er de geringe volatilteit op de financiële markten, dit als gevolg van een afname van de vlucht naar veiligheid van de kant van de beleggers. Blijkbaar zijn de beleggers stilaan immuun geworden voor slecht nieuws. Een tweede factor, die misschien nog belangrijker is, is dat de rente in de Verenigde Staten een stijgende trend vertoont. Daardoor stijgt de dollarkoers en neemt de interesse in goud af.