Op de eerste plaats moet er nog altijd gestemd worden in het parlement, de kans bestaat dat het Cypriotisch parlement het voorstel zal goedkeuren.

Daarnaast zullen de Europese politieke leiders de financiële markten er van moeten overtuigen dat Cyprus een speciaal geval is en dat dezelfde maatregelen niet voor andere Europese landen in moeilijkheden zullen gelden.

Vergeet daarbij niet dat de Cypriotische economie maar goed is voor 0,20% van die van de eurozone.

Wanneer besmetting kan worden voorkomen, kan er sprake zijn van slechts een pauze in de 'risk-on' en niet het begin van een grote correctie.

Gijsels wijst er tenslotte op dat de beurzen duidelijk overkocht zijn, maar dat anderzijds er aan nog heel wat risico's het hoofd moet worden geboden. Een gezondheidswandelingetje belooft het niet te worden.

Op de eerste plaats moet er nog altijd gestemd worden in het parlement, de kans bestaat dat het Cypriotisch parlement het voorstel zal goedkeuren. Daarnaast zullen de Europese politieke leiders de financiële markten er van moeten overtuigen dat Cyprus een speciaal geval is en dat dezelfde maatregelen niet voor andere Europese landen in moeilijkheden zullen gelden. Vergeet daarbij niet dat de Cypriotische economie maar goed is voor 0,20% van die van de eurozone. Wanneer besmetting kan worden voorkomen, kan er sprake zijn van slechts een pauze in de 'risk-on' en niet het begin van een grote correctie. Gijsels wijst er tenslotte op dat de beurzen duidelijk overkocht zijn, maar dat anderzijds er aan nog heel wat risico's het hoofd moet worden geboden. Een gezondheidswandelingetje belooft het niet te worden.