Twee factoren kunnen ons redden van de ondergang en dat is op de eerste plaats vreemd genoeg de demografische factor. Met de toegenomen welvaart zijn de gezinnen kleiner geworden. Vroeger waren gezinnen met 15 tot 20 kinderen, nu bedraagt het gemiddelde maar 1,50.

Daardoor kan het werkloosheidsprobleem onder controle worden gehouden. De tweede reden is alternatieve energie, die de vraag naar eindige energiebronnen als steenkool en olie doet afnemen. De evolutie van duurzame energie staat nog in de kinderschoenen, er valt nog een hele weg af te leggen.

Twee factoren kunnen ons redden van de ondergang en dat is op de eerste plaats vreemd genoeg de demografische factor. Met de toegenomen welvaart zijn de gezinnen kleiner geworden. Vroeger waren gezinnen met 15 tot 20 kinderen, nu bedraagt het gemiddelde maar 1,50. Daardoor kan het werkloosheidsprobleem onder controle worden gehouden. De tweede reden is alternatieve energie, die de vraag naar eindige energiebronnen als steenkool en olie doet afnemen. De evolutie van duurzame energie staat nog in de kinderschoenen, er valt nog een hele weg af te leggen.