Op de eerste plaats vielen de macro-economische indicatoren opvallend goed mee, waarbij in Europa een bocht lijkt te zijn gemaakt.

Ook de kracht van de Amerikaanse economie is verbazingwekkend, gezien de negatief invloed van de belastingverhogingen en het sequester.

Mogelijk wordt het effect hiervan in de komende maanden alsnog duidelijk. Ook in China en India ziet het economisch plaatje er wat beter uit.

Belangrijker nog is evenwel de rol die de centrale banken spelen bij de ondersteuning van het huidige beursklimaat. Die centrale banken willen ondanks de betere economische gang van zaken hun politiek van monetaire verruiming blijven voeren. Volgens Gijsels leven we met andere woorden in de beste van alle werelden.

Op de eerste plaats vielen de macro-economische indicatoren opvallend goed mee, waarbij in Europa een bocht lijkt te zijn gemaakt. Ook de kracht van de Amerikaanse economie is verbazingwekkend, gezien de negatief invloed van de belastingverhogingen en het sequester. Mogelijk wordt het effect hiervan in de komende maanden alsnog duidelijk. Ook in China en India ziet het economisch plaatje er wat beter uit. Belangrijker nog is evenwel de rol die de centrale banken spelen bij de ondersteuning van het huidige beursklimaat. Die centrale banken willen ondanks de betere economische gang van zaken hun politiek van monetaire verruiming blijven voeren. Volgens Gijsels leven we met andere woorden in de beste van alle werelden.