In principe waren er twee factoren verantwoordelijk worden voor de prijsval bij het goud. Op de eerste plaats waren er de meevallende cijfers met betrekking tot de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering. Die vielen terug van 323.000 naar 292.000.

De verrassing was compleet, want er was gerekend op een stijging tot 330.000. Een tweede belangrijke factor die op de goudprijs weegt, is uiteraard het gegeven dat de FED deze week waarschijnlijk zal beginnen met taperen. De verklaring na afloop van de FOMC-meeting van woensdag wordt meer dan ooit belangrijk.

In principe waren er twee factoren verantwoordelijk worden voor de prijsval bij het goud. Op de eerste plaats waren er de meevallende cijfers met betrekking tot de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering. Die vielen terug van 323.000 naar 292.000. De verrassing was compleet, want er was gerekend op een stijging tot 330.000. Een tweede belangrijke factor die op de goudprijs weegt, is uiteraard het gegeven dat de FED deze week waarschijnlijk zal beginnen met taperen. De verklaring na afloop van de FOMC-meeting van woensdag wordt meer dan ooit belangrijk.