Vorig jaar gingen in totaal 157 Amerikaanse banken over kop, waarbij vooral de staat Florida bijzonder hard werd getroffen. In die staat alleen al gingen 29 banken failliet.

Ook Californië en Illinois werden hard geraakt door de crisis in de bankensector. De grote vraag is natuurlijk wat 2011 gaat brengen.

Algemeen wordt verwacht dat er nog meer banken failliet zullen gaan, maar dat dit hoofdzakelijk kleinere banken zullen zijn.

Op de 'rode lijst' van de FDIC gaan nog 860 banken, dat zijn dus banken die mogelijk dit jaar in de problemen kunnen gaan raken. Het ziet er dus niet naar uit dat de crisis in de bankensector al achter de rug is.

Vorig jaar gingen in totaal 157 Amerikaanse banken over kop, waarbij vooral de staat Florida bijzonder hard werd getroffen. In die staat alleen al gingen 29 banken failliet. Ook Californië en Illinois werden hard geraakt door de crisis in de bankensector. De grote vraag is natuurlijk wat 2011 gaat brengen. Algemeen wordt verwacht dat er nog meer banken failliet zullen gaan, maar dat dit hoofdzakelijk kleinere banken zullen zijn. Op de 'rode lijst' van de FDIC gaan nog 860 banken, dat zijn dus banken die mogelijk dit jaar in de problemen kunnen gaan raken. Het ziet er dus niet naar uit dat de crisis in de bankensector al achter de rug is.