EVS, samen met Dalet, ontvangt de "2009 IBC Innovation Awards" in de categorie Content Management voor zijn belangrijke bijdrage aan de (Belgische Franstalige publieke omroep) RTBF's digitalisering, bekend onder het project genaamd NUMPROD. EVS voorzien RTBF met een uiterst flexibele en schaalbare tapeless workflow voor de studio productie van nieuws, sport-en andere televisieprogramma's. De innovatieve studio workflows gaan van ingest tot playout en vertrouwen op de integratie tussen beide productie- en centrale opslag-servers, alsmede het productie management software IPDirector van EVS en ook de Dalet media enterprise asset management-technologie.

EVS krijgt ook het "IBC 2009 Pick Awards Hit" van de redactie van het beroemde tijdschrift "Broadcast Engineering" voor haar nieuwe live buitenspel lijn schepper. Deze virtuele buitenspel lijn oplossing is gemaximaliseerd voor instant replay op enig moment tijdens een live voetbalwedstrijd. Het nieuwe systeem zal gemakkelijk worden geïmplementeerd als een add-on tool op de bestaande EVS XT [2]-LSM-systemen die beschikbaar in de wereldwijde mobiele productie-installaties zijn.

EVS, samen met Dalet, ontvangt de "2009 IBC Innovation Awards" in de categorie Content Management voor zijn belangrijke bijdrage aan de (Belgische Franstalige publieke omroep) RTBF's digitalisering, bekend onder het project genaamd NUMPROD. EVS voorzien RTBF met een uiterst flexibele en schaalbare tapeless workflow voor de studio productie van nieuws, sport-en andere televisieprogramma's. De innovatieve studio workflows gaan van ingest tot playout en vertrouwen op de integratie tussen beide productie- en centrale opslag-servers, alsmede het productie management software IPDirector van EVS en ook de Dalet media enterprise asset management-technologie. EVS krijgt ook het "IBC 2009 Pick Awards Hit" van de redactie van het beroemde tijdschrift "Broadcast Engineering" voor haar nieuwe live buitenspel lijn schepper. Deze virtuele buitenspel lijn oplossing is gemaximaliseerd voor instant replay op enig moment tijdens een live voetbalwedstrijd. Het nieuwe systeem zal gemakkelijk worden geïmplementeerd als een add-on tool op de bestaande EVS XT [2]-LSM-systemen die beschikbaar in de wereldwijde mobiele productie-installaties zijn.