Het vooruitzicht op mooie groeicijfers hield vooral verband met de toenemende wereldwijde vraag naar energie en de opkomst van diensten met betrekking tot hernieuwbare energie.

De resultaten die de Europese nutsbedrijven de afgelopen tijd publiceerden, vestigen de aandacht op het feit dat hun activiteiten veel gevoeliger voor de gezondheid van de economie zijn dan algemeen verwacht (o.a. wegens het grote gewicht van Europa in de omzetcijfers).

Delaunay is momenteel geïnteresseerd in deze sector omdat de afgelopen dagen verschillende aandelen uit deze sector fors

bewegen: de koerswinsten van GDF SUEZ, EDF, E.ON en Suez Environnement schommelen tussen 3% en 5%.

Op korte termijn sluiten we een technisch herstel niet uit, in het bijzonder vanwege de vele positieve divergenties tussen koers en RSI-indicator waargenomen op de dag-, week- en (vooral) maandgrafieken.

Het ratingbureau Fitch bevestigt de visie van Delaunay: "neutrale rating maar negatieve vooruitzichten ("negative outlook") voor 2013 als gevolg van de zwakke economische groei en regulatoire beperkingen".

Eén van de indicatoren om in deze sector nauwlettend in de gaten te houden (en dus zorgvuldig op te volgen) is het verwachte DPA (dividend per aandeel of DPS, dividend per share). Suez Environnement en EDF krijgen een advies opbouwen, GdF Suez en E.ON staan op houden.

Het vooruitzicht op mooie groeicijfers hield vooral verband met de toenemende wereldwijde vraag naar energie en de opkomst van diensten met betrekking tot hernieuwbare energie. De resultaten die de Europese nutsbedrijven de afgelopen tijd publiceerden, vestigen de aandacht op het feit dat hun activiteiten veel gevoeliger voor de gezondheid van de economie zijn dan algemeen verwacht (o.a. wegens het grote gewicht van Europa in de omzetcijfers). Delaunay is momenteel geïnteresseerd in deze sector omdat de afgelopen dagen verschillende aandelen uit deze sector fors bewegen: de koerswinsten van GDF SUEZ, EDF, E.ON en Suez Environnement schommelen tussen 3% en 5%. Op korte termijn sluiten we een technisch herstel niet uit, in het bijzonder vanwege de vele positieve divergenties tussen koers en RSI-indicator waargenomen op de dag-, week- en (vooral) maandgrafieken. Het ratingbureau Fitch bevestigt de visie van Delaunay: "neutrale rating maar negatieve vooruitzichten ("negative outlook") voor 2013 als gevolg van de zwakke economische groei en regulatoire beperkingen". Eén van de indicatoren om in deze sector nauwlettend in de gaten te houden (en dus zorgvuldig op te volgen) is het verwachte DPA (dividend per aandeel of DPS, dividend per share). Suez Environnement en EDF krijgen een advies opbouwen, GdF Suez en E.ON staan op houden.