Sinds zijn aantreden in 2002 groeide de economie met 5%. Maar zijn status als democraat is volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer heel wat minder.

"Democratie is een trein waar je vanaf moet als het station is bereikt" is een van zijn uitspraken. Erdogan staat ook bekend als moslim.

De oprichter van Turkije Atatürk had juist de visie dat kerk en staat gescheiden moesten zijn. Langzaam probeert Erdogan hierin verandering aan te brengen. Volgens politieke waarnemers is dat de basis van de huidige opstanden.

De antipathie versus Erdogan in de steden is zelfs zo groot dat leden van rivaliserende voetbalclubs nu gezamenlijk demonstreren.

Volgens Erdogan zijn de protesten klein en nietszeggend. Dat zeiden de leiders van Tunesië, Libië, etc ook.

Natuurlijk is Turkije anders maar niemand kan nu stellen hoe een in gang gezette protestbeweging zou eindigen.

Dat is een reden voor veel beleggers om afstand te houden en de belangen in Turkije af te bouwen.

Dat alleen al kan ervoor zorgen dat de economie minder groeit waardoor de premier wordt gedwongen af te treden.

De situatie in Turkije geeft aan dat beleggen in sommige landen heel aantrekkelijk is en kansen biedt maar dat er altijd een risico is.

Wie dat beseft kan in opkomende landen beleggen. Wie dat niet wil moet zich verre van dit soort beleggingen houden.

Sinds zijn aantreden in 2002 groeide de economie met 5%. Maar zijn status als democraat is volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer heel wat minder. "Democratie is een trein waar je vanaf moet als het station is bereikt" is een van zijn uitspraken. Erdogan staat ook bekend als moslim. De oprichter van Turkije Atatürk had juist de visie dat kerk en staat gescheiden moesten zijn. Langzaam probeert Erdogan hierin verandering aan te brengen. Volgens politieke waarnemers is dat de basis van de huidige opstanden. De antipathie versus Erdogan in de steden is zelfs zo groot dat leden van rivaliserende voetbalclubs nu gezamenlijk demonstreren. Volgens Erdogan zijn de protesten klein en nietszeggend. Dat zeiden de leiders van Tunesië, Libië, etc ook. Natuurlijk is Turkije anders maar niemand kan nu stellen hoe een in gang gezette protestbeweging zou eindigen. Dat is een reden voor veel beleggers om afstand te houden en de belangen in Turkije af te bouwen. Dat alleen al kan ervoor zorgen dat de economie minder groeit waardoor de premier wordt gedwongen af te treden. De situatie in Turkije geeft aan dat beleggen in sommige landen heel aantrekkelijk is en kansen biedt maar dat er altijd een risico is. Wie dat beseft kan in opkomende landen beleggen. Wie dat niet wil moet zich verre van dit soort beleggingen houden.