De Amerikaanse beurzen vieren feest, maar dat is bijlange na niet overal het geval. De Chinese beurs heeft een dieptepunt voor de afgelopen zes maanden laten optekenen, de Argentijnse munt is door de vloer gezakt en hetzelfde dreigt nu ook te gebeuren met de Turkse lira.

Sinds de aankondiging van de FED dat het taperen kan beginnen, is de koers van de Turkse lira met 10% gedaald. Daarmee wordt de negatieve trend die zich vorig jaar aftekende gewoon verder gezet. Vorig jaar moest de Turkse lira meer dan 25% prijsgeven. De bodem lijkt nog altijd niet in zich te zijn.

De Amerikaanse beurzen vieren feest, maar dat is bijlange na niet overal het geval. De Chinese beurs heeft een dieptepunt voor de afgelopen zes maanden laten optekenen, de Argentijnse munt is door de vloer gezakt en hetzelfde dreigt nu ook te gebeuren met de Turkse lira. Sinds de aankondiging van de FED dat het taperen kan beginnen, is de koers van de Turkse lira met 10% gedaald. Daarmee wordt de negatieve trend die zich vorig jaar aftekende gewoon verder gezet. Vorig jaar moest de Turkse lira meer dan 25% prijsgeven. De bodem lijkt nog altijd niet in zich te zijn.