De Turkse economie kan volldig in elkaar klappen, aldus S&P. Het ratingagentschap sluit het scenario van een harde landing voor die economie niet uit. Bovendien wordt steeds duidelijker dat de autonomie van de Turkse economie steeds meer in het gedrang komt.

Die centrale bank heeft de situatie in feite volledig fout ingeschat. Daarnaast is er ook een groeiende kloof merkbaar tussen de Turkse regering en haar centrale bank. Premier Erdogan was onlangs niet te spreken over het feit dat zijn centrale bank haar basisrente plots fors optrok.

De Turkse economie kan volldig in elkaar klappen, aldus S&P. Het ratingagentschap sluit het scenario van een harde landing voor die economie niet uit. Bovendien wordt steeds duidelijker dat de autonomie van de Turkse economie steeds meer in het gedrang komt. Die centrale bank heeft de situatie in feite volledig fout ingeschat. Daarnaast is er ook een groeiende kloof merkbaar tussen de Turkse regering en haar centrale bank. Premier Erdogan was onlangs niet te spreken over het feit dat zijn centrale bank haar basisrente plots fors optrok.