De voorbije hausse op de wereldbeurzen is volgens professor Stefan Duchateau wellicht niet de meest spectaculaire of de langstdurende, maar wel de meest gehate en (onterecht) bekritiseerde:

Heel wat analisten en professionele beheerders bleven immers te lang aanklampen aan hun verouderd gedachtegoed of bleven zich krampachtig beroepen op enkele van hun toevalstreffers waarmee ze zich in het verleden wisten te profileren.

Ze misten zo de manifeste opwaartse beweging die zich sinds begin 2012 heeft ingezet na de massale monetaire injecties in de Eurozone en het herstel van de huizenprijzen in de VSA. Ze hebben wellicht nooit begrijpen wat er destijds fout liep en konden vandaar ook niet inzien waarom het financieel herstel zich zou doorzetten. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De voorbije hausse op de wereldbeurzen is volgens professor Stefan Duchateau wellicht niet de meest spectaculaire of de langstdurende, maar wel de meest gehate en (onterecht) bekritiseerde: Heel wat analisten en professionele beheerders bleven immers te lang aanklampen aan hun verouderd gedachtegoed of bleven zich krampachtig beroepen op enkele van hun toevalstreffers waarmee ze zich in het verleden wisten te profileren. Ze misten zo de manifeste opwaartse beweging die zich sinds begin 2012 heeft ingezet na de massale monetaire injecties in de Eurozone en het herstel van de huizenprijzen in de VSA. Ze hebben wellicht nooit begrijpen wat er destijds fout liep en konden vandaar ook niet inzien waarom het financieel herstel zich zou doorzetten. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.