De gebeurtenis van de dag was natuurlijk de ingrijpende renteverhoging door de Turkse centrale bank. Die trok haar basisrente fors op om een verdere koersval van de Turkse lira te voorkomen. Turkije grijpt dus naar de grote middelen en dat was duidelijk nodig ook.

Op de valutamarkten leek de koersval van de lira namelijk niet meer te stoppen. In reactie op de renteverhoging is de koers van de lira opnieuw fors gestegen. De vraag is nu of andere groeilanden niet naar dezelfde radicale maatregelen zullen moeten grijpen om erger te voorkomen.

De gebeurtenis van de dag was natuurlijk de ingrijpende renteverhoging door de Turkse centrale bank. Die trok haar basisrente fors op om een verdere koersval van de Turkse lira te voorkomen. Turkije grijpt dus naar de grote middelen en dat was duidelijk nodig ook. Op de valutamarkten leek de koersval van de lira namelijk niet meer te stoppen. In reactie op de renteverhoging is de koers van de lira opnieuw fors gestegen. De vraag is nu of andere groeilanden niet naar dezelfde radicale maatregelen zullen moeten grijpen om erger te voorkomen.