Het rommelt aan de grenzen van Europa, want in Turkije wordt alle hens aan dek geroepen. De beleggers vrezen dat hogere prijzen en het optrekken van de belastingen de economische groei zullen afremmen. Bovendien zou de inflatie de kop kunnen opsteken.

Een gevolg zou kunnen zijn dat de Turkse centrale bank er niet in zal slagen om de rente te verhogen, kwestie van de groei niet nog verder te belemmeren. Daardoor kan worden verklaard dat de Turkse lira op de valutamarkten is teruggevallen tot het laagste niveau sinds 1981.

Het rommelt aan de grenzen van Europa, want in Turkije wordt alle hens aan dek geroepen. De beleggers vrezen dat hogere prijzen en het optrekken van de belastingen de economische groei zullen afremmen. Bovendien zou de inflatie de kop kunnen opsteken. Een gevolg zou kunnen zijn dat de Turkse centrale bank er niet in zal slagen om de rente te verhogen, kwestie van de groei niet nog verder te belemmeren. Daardoor kan worden verklaard dat de Turkse lira op de valutamarkten is teruggevallen tot het laagste niveau sinds 1981.