De nieuwe premier van Italië, Mario Monti, gaat een nieuwe regering vormen en kondigde EUR 25 miljard extra bezuinigingen aan, maar of Italië zonder hulp van buitenaf kan is zeer de vraag.

De Bundesbank is fel tegen het gebruik van de ECB als laatste redder in nood. Toch zou bij verdere escalatie van de eurocrisis de ECB hard nodig zijn.

Ondertussen heeft het steunfonds EFSF moeite om geld op te halen van de kapitaalmarkten. Zorgen van beleggers over de Europese schuldencrisis vertaalden zich op de obligatiemarkt.

Zowel de tien-jaars rente in Spanje als Italië schoot even boven de grens van 7%, om daarna hieronder weer terug te vallen.

De nieuwe premier van Italië, Mario Monti, gaat een nieuwe regering vormen en kondigde EUR 25 miljard extra bezuinigingen aan, maar of Italië zonder hulp van buitenaf kan is zeer de vraag. De Bundesbank is fel tegen het gebruik van de ECB als laatste redder in nood. Toch zou bij verdere escalatie van de eurocrisis de ECB hard nodig zijn. Ondertussen heeft het steunfonds EFSF moeite om geld op te halen van de kapitaalmarkten. Zorgen van beleggers over de Europese schuldencrisis vertaalden zich op de obligatiemarkt. Zowel de tien-jaars rente in Spanje als Italië schoot even boven de grens van 7%, om daarna hieronder weer terug te vallen.