Volgens Steen Jacobsen van Saxo Bank is dat echter een gevaarlijke houding. Tumult op de financiële markten kan met vertraging opduiken, maar zal waarschijnlijk toch opduiken. In de economie moet er altijd rekening gehouden worden met een vertragingseffect van negen tot twaalf maanden.

Maar volgens Jacobsen is het duidelijk dat waar er actie is, er ook reactie zal opduiken. Op een bepaald moment zullen de geopolitieke gebeurtenissen onvermijdelijk leiden tot een stijging van de olieprijs. We moeten volgens Jacobsen voorbereid zijn op minder groei, minder zekerheid en meer geopolitieke risico's.

Volgens Steen Jacobsen van Saxo Bank is dat echter een gevaarlijke houding. Tumult op de financiële markten kan met vertraging opduiken, maar zal waarschijnlijk toch opduiken. In de economie moet er altijd rekening gehouden worden met een vertragingseffect van negen tot twaalf maanden. Maar volgens Jacobsen is het duidelijk dat waar er actie is, er ook reactie zal opduiken. Op een bepaald moment zullen de geopolitieke gebeurtenissen onvermijdelijk leiden tot een stijging van de olieprijs. We moeten volgens Jacobsen voorbereid zijn op minder groei, minder zekerheid en meer geopolitieke risico's.