Volgens Trump heeft het land renteverlagingen en andere maatregelen nodig om de economie en de inflatie aan te jagen, maar de Federal Reserve geeft volgens hem niet thuis.

De Amerikaanse president is van oordeel dat de rentes in de VS de laatste tijd te snel verhoogd werden. Daarmee spelen de VS andere economische machtsblokken in de kaart, luidt het. Trump benadrukte dat de aandelenbeurzen voor de beste juni-maand ooit staan, ondanks het beleid van de Fed.

'Wat als de Fed het juiste beleid had gevoerd. Dan waren de aandelenkoersen nog hoger, net als de economische groei', aldus Trump via Twitter. Het is niet voor het eerst dat Trump uithaalt haar de Fed. Hij sprak eerder de verwachting uit dat de centrale bank overstag zal gaan.

Volgens Trump heeft het land renteverlagingen en andere maatregelen nodig om de economie en de inflatie aan te jagen, maar de Federal Reserve geeft volgens hem niet thuis.De Amerikaanse president is van oordeel dat de rentes in de VS de laatste tijd te snel verhoogd werden. Daarmee spelen de VS andere economische machtsblokken in de kaart, luidt het. Trump benadrukte dat de aandelenbeurzen voor de beste juni-maand ooit staan, ondanks het beleid van de Fed. 'Wat als de Fed het juiste beleid had gevoerd. Dan waren de aandelenkoersen nog hoger, net als de economische groei', aldus Trump via Twitter. Het is niet voor het eerst dat Trump uithaalt haar de Fed. Hij sprak eerder de verwachting uit dat de centrale bank overstag zal gaan.