De Amerikaanse en de Europese beurzen verloren terrein vandaag. Vooral de groeigevoelige aandelen deelden in de klappen. Op Euronext Brussel zagen we bijvoorbeeld ArcelorMittal (-5,6 %), maar ook Aperam (-3,4%) en Nyrstar (-5,0%) fors verlies lijden.

Ook de Amerikaanse dollar (-0,8%) gaat achteruit door een tanend vertrouwen in de Amerikaanse president. De opgebouwde winst ten opzichte van de euro sinds zijn verkiezing is haast volledig weg na de daling vandaag.

Goed nieuws uit Europa voor de Amerikaanse megafusie van Dow Chemical (+0,4%) en du Pont (+0,4%). De Europese mededingingsautoriteit heeft een voorwaardelijke goedkeuring gegeven aan het fusieproject ter waarde van 77 miljard dollar. Er moeten wel flink wat activiteiten in pesticiden worden verkocht, inclusief de onderzoek&ontwikkeling. Het Amerikaanse duo is het eerste van drie grote concentratieverhalen in de sector die een Europees groen licht krijgt. Op 12 april wordt een definitief oordeel geveld over de overname van Syngenta door het Chinese ChemChina. Later volgt nog Bayer-Monsanto. In een jaar tijd dreigt de sector van de agrochemie van zes grote naar drie megaspelers te veranderen, wat voor flink wat ongerustheid in de landbouw zorgt.

De vastgoedportefeuille van WDP (-0,3%) in Roemenië blijft groeien. De gereglementeerde vastgoedvennootschap gespecialiseerd in logistiek maakte vandaag bekend dat ze voor liefst 115.000 m² magazijnruimte in aanbouw heeft, met de bedoeling die tegen eind dit jaar op te leveren. Dan zal de vastgoedportefeuille in het Oost-Europese land zijn opgelopen tot 280.000 m², goed voor 145 miljoen euro. De panden in aanbouw zijn al voorverhuurd en brengen tot 9 procent bruto huurrendement op. Het investeringsbudget voor de projecten in Roemenië bedraagt 73 miljoen euro.

De Amerikaanse en de Europese beurzen verloren terrein vandaag. Vooral de groeigevoelige aandelen deelden in de klappen. Op Euronext Brussel zagen we bijvoorbeeld ArcelorMittal (-5,6 %), maar ook Aperam (-3,4%) en Nyrstar (-5,0%) fors verlies lijden.Ook de Amerikaanse dollar (-0,8%) gaat achteruit door een tanend vertrouwen in de Amerikaanse president. De opgebouwde winst ten opzichte van de euro sinds zijn verkiezing is haast volledig weg na de daling vandaag. Goed nieuws uit Europa voor de Amerikaanse megafusie van Dow Chemical (+0,4%) en du Pont (+0,4%). De Europese mededingingsautoriteit heeft een voorwaardelijke goedkeuring gegeven aan het fusieproject ter waarde van 77 miljard dollar. Er moeten wel flink wat activiteiten in pesticiden worden verkocht, inclusief de onderzoek&ontwikkeling. Het Amerikaanse duo is het eerste van drie grote concentratieverhalen in de sector die een Europees groen licht krijgt. Op 12 april wordt een definitief oordeel geveld over de overname van Syngenta door het Chinese ChemChina. Later volgt nog Bayer-Monsanto. In een jaar tijd dreigt de sector van de agrochemie van zes grote naar drie megaspelers te veranderen, wat voor flink wat ongerustheid in de landbouw zorgt. De vastgoedportefeuille van WDP (-0,3%) in Roemenië blijft groeien. De gereglementeerde vastgoedvennootschap gespecialiseerd in logistiek maakte vandaag bekend dat ze voor liefst 115.000 m² magazijnruimte in aanbouw heeft, met de bedoeling die tegen eind dit jaar op te leveren. Dan zal de vastgoedportefeuille in het Oost-Europese land zijn opgelopen tot 280.000 m², goed voor 145 miljoen euro. De panden in aanbouw zijn al voorverhuurd en brengen tot 9 procent bruto huurrendement op. Het investeringsbudget voor de projecten in Roemenië bedraagt 73 miljoen euro.