Triodos Bank voert kapitaalverhoging door

18/09/17 om 16:38 - Bijgewerkt om 17:28

De Belgische vestiging van Triodos, de Nederlandse bank die van duurzaam en maatschappelijk verantwoord bankieren haar uithangbord heeft gemaakt, gaat een kapitaalverhoging doorvoeren. De bank lanceert vandaag een uitgiftecampagne van aandelencertificaten.

Triodos Bank voert kapitaalverhoging door

© reuters

De kapitaalverhoging komt er volgens de bank om tegemoet te kunnen komen aan de grote vraag naar duurzame leningen. Bovendien wil Triodos haar hoge kapitaalniveau aanhouden. De campagne van de Belgische vestiging kadert in een algemenere kapitaalronde: over al de Europese vestigingen heen hoopt de Nederlandse bank dit jaar 120 tot 140 miljoen euro op te halen.

De bank richt zich zowel op de huidige certificaathouders als op andere klanten. Van de ruim 38.000 certificaathouders die de bank momenteel reeds telt, komen er bijna 7.000 uit België. Net als de onderliggende aandelen hebben de certificaten een onbeperkte looptijd en geven ze de houders recht op een dividend. In tegenstelling tot de aandelen zelf leiden de certificaten evenwel niet tot stemrecht op de aandeelhoudersvergadering.

Lees meer over: