Trichet wil namelijk dat de Europese landen zelf orde op zaken stellen, door het tekort op hun begrotingen terug te dringen. Besparingsmaatregelen zijn zodoende onvermijdelijk.

Volgens Trichet moet Europa zich onverbiddelijk opstellen wanneer er landen zijn die de gemaakte afspraken aan hun laars lappen, iedereen moet leren zich aan die afspraken te houden.

Europa kan het zich volgens Trichet niet veroorloven om ergens halfweg te stoppen, de ambities moeten veel hoger liggen. De ECB-voorzitter toonde zich tevreden dat China nogmaals bevestigde dat het Europese staatsobligaties zal blijven kopen.

Trichet wil namelijk dat de Europese landen zelf orde op zaken stellen, door het tekort op hun begrotingen terug te dringen. Besparingsmaatregelen zijn zodoende onvermijdelijk. Volgens Trichet moet Europa zich onverbiddelijk opstellen wanneer er landen zijn die de gemaakte afspraken aan hun laars lappen, iedereen moet leren zich aan die afspraken te houden. Europa kan het zich volgens Trichet niet veroorloven om ergens halfweg te stoppen, de ambities moeten veel hoger liggen. De ECB-voorzitter toonde zich tevreden dat China nogmaals bevestigde dat het Europese staatsobligaties zal blijven kopen.