Nu de lonen optrekken, zou volgens Trichet het stomste zijn dat er kan gebeuren. De waarschuwing zal ongetwijfeld ook opgetekend zijn bij de Belgische vakbonden die niet akkoord gaan met het Interprofessioneel akkoord.

Volgens Trichet is het duidelijk dat de landen uit de eurozone niets in de pap te brokken hebben tegen de stijging van de prijzen voor grondstoffen. De zogenaamde second-round effecten van die stijging moeten echter wel aan banden worden gelegd.

Het risico bestaat namelijk dat de prijzen voor andere producten eveneens gaan stijgen, waarmee de inflatoire spiraal in beweging zou komen. Trichet riep werknemers en vakbonden op mee te helpen om prijsstabiliteit te garanderen.

Nu de lonen optrekken, zou volgens Trichet het stomste zijn dat er kan gebeuren. De waarschuwing zal ongetwijfeld ook opgetekend zijn bij de Belgische vakbonden die niet akkoord gaan met het Interprofessioneel akkoord. Volgens Trichet is het duidelijk dat de landen uit de eurozone niets in de pap te brokken hebben tegen de stijging van de prijzen voor grondstoffen. De zogenaamde second-round effecten van die stijging moeten echter wel aan banden worden gelegd. Het risico bestaat namelijk dat de prijzen voor andere producten eveneens gaan stijgen, waarmee de inflatoire spiraal in beweging zou komen. Trichet riep werknemers en vakbonden op mee te helpen om prijsstabiliteit te garanderen.