President Jean-Claude Trichet is namelijk vast van plan om de inflatie te bestrijden. De Europese Centrale Bank speelt daarmee een gevaarlijk spelletje, zo menen veel analisten.

De situatie in de Europese periferie laat namelijk zo'n renteverhoging niet toe. Maar de boodschap van Trichet moet misschien ook nog eens op een andere manier geïnterpreteerd worden.

De ECB-voorzitter wil namelijk een schot voor de boeg afvuren van Merkel, Sarkozy en andere politieke leiders. Er moet namelijk een oplossing komen voor de Europese begrotingscrisis, zoniet wordt de slagkracht van de Europese Centrale Bank tot quasi nul herleidt. Trichet wil met andere woorden de druk op de Europese leiders verhogen.

President Jean-Claude Trichet is namelijk vast van plan om de inflatie te bestrijden. De Europese Centrale Bank speelt daarmee een gevaarlijk spelletje, zo menen veel analisten. De situatie in de Europese periferie laat namelijk zo'n renteverhoging niet toe. Maar de boodschap van Trichet moet misschien ook nog eens op een andere manier geïnterpreteerd worden. De ECB-voorzitter wil namelijk een schot voor de boeg afvuren van Merkel, Sarkozy en andere politieke leiders. Er moet namelijk een oplossing komen voor de Europese begrotingscrisis, zoniet wordt de slagkracht van de Europese Centrale Bank tot quasi nul herleidt. Trichet wil met andere woorden de druk op de Europese leiders verhogen.