Zijn stuk kreeg de titel 'Stimulate no more - it is now time for all to tighten', een titel die niets aan de verbeeldingskracht overlaat. Trichet is tegenstander van meer stimuleringsmaatregelen en wil in tegendeel volop gaan besparen.

Trichet stelt dat sommige economen - waaronder Harry Krugman - voorstander zijn van extra overheidsinvesteringen. Dat de begrotingsdeficieten dan verder oplopen, moet volgens Krugman voor lief worden genomen.

Daar is Trichet het dus niet mee eens. Hij is voorstander van meer belastingen en meer besparingen om zo de overheidsdeficieten terug te dringen. Het ontsporen van de begrotingen begint in diverse landen namelijk ongekende vormen aan te nemen.

Zijn stuk kreeg de titel 'Stimulate no more - it is now time for all to tighten', een titel die niets aan de verbeeldingskracht overlaat. Trichet is tegenstander van meer stimuleringsmaatregelen en wil in tegendeel volop gaan besparen. Trichet stelt dat sommige economen - waaronder Harry Krugman - voorstander zijn van extra overheidsinvesteringen. Dat de begrotingsdeficieten dan verder oplopen, moet volgens Krugman voor lief worden genomen. Daar is Trichet het dus niet mee eens. Hij is voorstander van meer belastingen en meer besparingen om zo de overheidsdeficieten terug te dringen. Het ontsporen van de begrotingen begint in diverse landen namelijk ongekende vormen aan te nemen.