Trichet is voorstander van een algemene verstrenging van de regels, waaronder een striktere rapportering. Daarmee wil hij voorkomen dat er nog landen zijn die in navolging van Griekenland valse informatie verstrekken.

Elke piste die leidt naar een verstrenging van de regels moet volgens de voorzitter van de Europese Centrale Bank overwogen worden. Eventueel kan er zelfs worden overwogen om de voorwaarden afgesproken binnen het verdrag van Maastricht te herzien.

Trichet merkte verder op dat de maatregelen genomen om de situatie op de financiële markten te helpen opklaren vruchten beginnen af te werpen. Hij verwacht dat ook de interbanciare markt snel weer gaat normaliseren.

Trichet is voorstander van een algemene verstrenging van de regels, waaronder een striktere rapportering. Daarmee wil hij voorkomen dat er nog landen zijn die in navolging van Griekenland valse informatie verstrekken. Elke piste die leidt naar een verstrenging van de regels moet volgens de voorzitter van de Europese Centrale Bank overwogen worden. Eventueel kan er zelfs worden overwogen om de voorwaarden afgesproken binnen het verdrag van Maastricht te herzien. Trichet merkte verder op dat de maatregelen genomen om de situatie op de financiële markten te helpen opklaren vruchten beginnen af te werpen. Hij verwacht dat ook de interbanciare markt snel weer gaat normaliseren.