Hij maakt zich met name zorgen over de gestegen consumentenprijzen, ook al remmen die de economische groei voorlopig niet af. Over een rentestijging repte Trichet echter met geen woord.

Simon Smith, chief economist bij FXPro Financial Services Ltd. in Londen, reageerde enigszins teleurgesteld op de verklaring van Trichet. Hij wees er op dat de euro na afloop er van niet toevallig in waarde is gedaald.

De president van de ECB weet de inflatiedruk op de eerste plaats aan de stijging van de prijzen voor olie en voedingsproducten en suggereerde dat de kerninflatie voorlopig geen echt probleem vormt.

Hij maakt zich met name zorgen over de gestegen consumentenprijzen, ook al remmen die de economische groei voorlopig niet af. Over een rentestijging repte Trichet echter met geen woord. Simon Smith, chief economist bij FXPro Financial Services Ltd. in Londen, reageerde enigszins teleurgesteld op de verklaring van Trichet. Hij wees er op dat de euro na afloop er van niet toevallig in waarde is gedaald. De president van de ECB weet de inflatiedruk op de eerste plaats aan de stijging van de prijzen voor olie en voedingsproducten en suggereerde dat de kerninflatie voorlopig geen echt probleem vormt.