Volgens Trichet zijn veel beleggers te pessimistisch wat betreft de economische situatie in Europa. Die economie is sterker dan iedereen had gedacht. Trichet zei niet van plan te zijn nieuwe maatregelen te nemen om de Europese begrotingscrisis te bestrijden.

Richard Franulovich, senior currency strategist bij Westpac Banking Corp. in New York, stelt vast dat er op de financiële markten weer meer risico's worden genomen. Europa doet het economisch inderdaad beter dan iedereen had gevreesd.

Bovendien gelooft Franulovich dat ook de perceptie over de Amerikaanse economie te somber is. De risico's op een double-dip zijn weliswaar nog niet verdwenen, maar anderzijds is de economie ook niet in een diep gat gevallen.

Sebastien Galy, currency strategist voor BNP Paribas SA in New York, merkt op dat iedereen nu uitkijkt naar de uitslagen van de stress testst die bij de Europese banken worden afgenomen. De euro kan verder stijgen wanneer die resultaten meevallen.

Volgens Trichet zijn veel beleggers te pessimistisch wat betreft de economische situatie in Europa. Die economie is sterker dan iedereen had gedacht. Trichet zei niet van plan te zijn nieuwe maatregelen te nemen om de Europese begrotingscrisis te bestrijden. Richard Franulovich, senior currency strategist bij Westpac Banking Corp. in New York, stelt vast dat er op de financiële markten weer meer risico's worden genomen. Europa doet het economisch inderdaad beter dan iedereen had gevreesd. Bovendien gelooft Franulovich dat ook de perceptie over de Amerikaanse economie te somber is. De risico's op een double-dip zijn weliswaar nog niet verdwenen, maar anderzijds is de economie ook niet in een diep gat gevallen. Sebastien Galy, currency strategist voor BNP Paribas SA in New York, merkt op dat iedereen nu uitkijkt naar de uitslagen van de stress testst die bij de Europese banken worden afgenomen. De euro kan verder stijgen wanneer die resultaten meevallen.