Trichet blijft er op hameren dat de economie van de uit 16 landen bestaande eurozone gezond is en dat de tekorten op de begroting van de verschillende deelstaten lager is dan die van de Verenigde Staten en Japan.

Trichet slaagde er echter niet in om te beletten dat de euro op de valutamarkten zwaar onderuit ging en vanmorgen tijdelijk terugviel onder het niveau van 1,37 dollar. Alles wijst er op dat de euro ook in de komende dagen onder druk zal blijven staan.

Trichet slaagt er voorlopig echter niet in om de financiële markten te overtuigen, die zich afvragen waar het geld vandaan gaat komen om de gaten in de begroting van de verschillende landen te dichten.

Stuart Thomson, fondsbeheerder bij Ignis Asset Management in Glasgow, vraagt zich af waar de Griekse, Spaanse en Portugese economie zich binnen dit en twaalf maanden gaat bevinden.

Zoals veel anderen twijfelt hij aan de overlevingskansen van de euro, hoewel ECB-topman Trichet alle twijfels over het voortbestaan van de eenheidsmunt als pure nonsens van de kaart veegt.

Paul Mortimer-Lee, hoofd Market Economics van BNP Paribas in Londen, is van mening dat er iets moet gebeuren om de geloofwaardigheid te herstellen. Volgens de financiële markten is het huidige scenario ongeloofwaardig en gaat de situatie eerst verslechteren alvorens ze kan verbeteren.

Trichet blijft er op hameren dat de economie van de uit 16 landen bestaande eurozone gezond is en dat de tekorten op de begroting van de verschillende deelstaten lager is dan die van de Verenigde Staten en Japan. Trichet slaagde er echter niet in om te beletten dat de euro op de valutamarkten zwaar onderuit ging en vanmorgen tijdelijk terugviel onder het niveau van 1,37 dollar. Alles wijst er op dat de euro ook in de komende dagen onder druk zal blijven staan. Trichet slaagt er voorlopig echter niet in om de financiële markten te overtuigen, die zich afvragen waar het geld vandaan gaat komen om de gaten in de begroting van de verschillende landen te dichten. Stuart Thomson, fondsbeheerder bij Ignis Asset Management in Glasgow, vraagt zich af waar de Griekse, Spaanse en Portugese economie zich binnen dit en twaalf maanden gaat bevinden. Zoals veel anderen twijfelt hij aan de overlevingskansen van de euro, hoewel ECB-topman Trichet alle twijfels over het voortbestaan van de eenheidsmunt als pure nonsens van de kaart veegt. Paul Mortimer-Lee, hoofd Market Economics van BNP Paribas in Londen, is van mening dat er iets moet gebeuren om de geloofwaardigheid te herstellen. Volgens de financiële markten is het huidige scenario ongeloofwaardig en gaat de situatie eerst verslechteren alvorens ze kan verbeteren.