James Altucher van Formula Capital is zeker geen tegenstander van een goed begrotingsbeleid, maar vreest evenals een aantal medestanders dat te veel besparingen de groei gaan afremmen.

Volgens Altucher zijn te zware besparingsmaatregelen dé weg om de economie te laten ontsporen. Belastingen in combinatie met de consument minder slagkracht te geven, is de beste methode om de economie de nek om te wringen. De overheden treffen in dit verhaal vast en zeker schuld, aldus nog Altucher.

Jean-Claude Trichet van de Europese Centrale Bank moet volgens hem vast en zeker een voorbeeld nemen aan zijn Amerikaanse collega Ben Bernanke, die massaal geld in de economie heeft gepompt.

Het heeft volgens Altucher weinig zin om zich momenteel zorgen te maken over inflatie, wat we nodig hebben is een toename van de geldhoeveelheid.

Daardoor zou het consumentenvertrouwen toenemen, een belangrijke psychologische factor waar absoluut rekening mee moet worden gehouden.

James Altucher van Formula Capital is zeker geen tegenstander van een goed begrotingsbeleid, maar vreest evenals een aantal medestanders dat te veel besparingen de groei gaan afremmen. Volgens Altucher zijn te zware besparingsmaatregelen dé weg om de economie te laten ontsporen. Belastingen in combinatie met de consument minder slagkracht te geven, is de beste methode om de economie de nek om te wringen. De overheden treffen in dit verhaal vast en zeker schuld, aldus nog Altucher. Jean-Claude Trichet van de Europese Centrale Bank moet volgens hem vast en zeker een voorbeeld nemen aan zijn Amerikaanse collega Ben Bernanke, die massaal geld in de economie heeft gepompt. Het heeft volgens Altucher weinig zin om zich momenteel zorgen te maken over inflatie, wat we nodig hebben is een toename van de geldhoeveelheid. Daardoor zou het consumentenvertrouwen toenemen, een belangrijke psychologische factor waar absoluut rekening mee moet worden gehouden.