Dat klinkt volgens Theodoor Gilissen Bankiers een stuk minder dreigend dan verwacht en de markt maakte zich even geen zorgen meer over renteverhogingen. Het herstel van de euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar was daarmee wel afgelopen.

In de VS wees Fedvoorzitter Bernanke op het feit dat de onderliggende inflatie in de VS slechts 0,7% bedroeg in 2010 en dat de groei van het uurloon afgelopen jaar was afgezwakt naar slechts 1,8%.

Van een loon/prijsspiraal is in Europa en de VS volgens Theodoor Gilissen Bankiers geen sprake en dat is - zoals Bernanke al droogjes opmerkte - geen wonder gezien de aanzienlijke overcapaciteit.

In Azië is de situatie anders: de Indiase premier Singh waarschuwde vrijdag dat inflatie een serieuze bedreiging was voor de groei.

Dat klinkt volgens Theodoor Gilissen Bankiers een stuk minder dreigend dan verwacht en de markt maakte zich even geen zorgen meer over renteverhogingen. Het herstel van de euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar was daarmee wel afgelopen. In de VS wees Fedvoorzitter Bernanke op het feit dat de onderliggende inflatie in de VS slechts 0,7% bedroeg in 2010 en dat de groei van het uurloon afgelopen jaar was afgezwakt naar slechts 1,8%. Van een loon/prijsspiraal is in Europa en de VS volgens Theodoor Gilissen Bankiers geen sprake en dat is - zoals Bernanke al droogjes opmerkte - geen wonder gezien de aanzienlijke overcapaciteit. In Azië is de situatie anders: de Indiase premier Singh waarschuwde vrijdag dat inflatie een serieuze bedreiging was voor de groei.