Het land kampt met een groeivertraging nadat de monetaire overheden van het land het afgelopen jaar allerlei maatregelen namen om de oververhitting van de economie tegen te gaan. Vooral de speculatie in de vastgoedmarkt baarde de overheid grote zorgen.

Maar nu er afkoelingsverschijnselen optreden, verandert de Chinese centrale bank het geweer van schouder. De reserveverplichtingen van de banken werden versoepeld waardoor ze meer kredieten kunnen verschaffen en minder verplichte reserves bij de centrale bank moeten aanhouden.

Eerder deze week veerde de beurs al flink op nadat het Chinese producentenvertrouwen in september steeg tot 49,8. Of net
een zucht verwijderd van de kritische grens van 50 punten, aldus Van Herck.

Een cijfer boven 50 punten wijst op expansie in de verwerkende nijverheid. Chinese industriëlen vertellen wel dat het aantal (export)orders toeneemt. De analisten van Leleux verwachten dat de trend van betere economische indicatoren de Shanghai Composite (de belangrijkste beursindex van het land) zal ondersteunen.

Signalen voor trendommekeer bij Shanghai Composite Index

Op de weekgrafiek ziet men duidelijk de dalende trend van de Shanghai Composite. Het meest in het oog springend is het feit dat de index het afgelopen jaar de stijging die op de Westerse beurzen plaatsvond niet volgde. Dit gebeurde volgens Geert Van Herck wel voor de meeste andere groeilanden.

Niettemin ziet Van Herck de afgelopen weken signalen voor een trendommekeer optreden. Zo begint de RSI-indicator te divergeren met de Shanghai Composite.

Vaak is dat volgens Geert Van Herck een signaal dat de kracht achter van de dalende trend aan het afnemen is. In eerste instantie rekent hij op een herstel van de index tot de weerstandszone van de 2.500 punten.

Op de daggrafiek stelt hij hetzelfde fenomeen vast. De koersbodems van deze week werden niet bevestigd door de RSI-indicator die zijn laagste peil eind augustus van dit jaar bereikte.

De index bevindt zich nog steeds in een dalend trendkanaal. Maar als de koopdruk aanhoudt en de horizontale weerstand op 2.136 punten kan overwonnen worden, zal de trendommekeer gelukt zijn.

Het land kampt met een groeivertraging nadat de monetaire overheden van het land het afgelopen jaar allerlei maatregelen namen om de oververhitting van de economie tegen te gaan. Vooral de speculatie in de vastgoedmarkt baarde de overheid grote zorgen. Maar nu er afkoelingsverschijnselen optreden, verandert de Chinese centrale bank het geweer van schouder. De reserveverplichtingen van de banken werden versoepeld waardoor ze meer kredieten kunnen verschaffen en minder verplichte reserves bij de centrale bank moeten aanhouden. Eerder deze week veerde de beurs al flink op nadat het Chinese producentenvertrouwen in september steeg tot 49,8. Of net een zucht verwijderd van de kritische grens van 50 punten, aldus Van Herck. Een cijfer boven 50 punten wijst op expansie in de verwerkende nijverheid. Chinese industriëlen vertellen wel dat het aantal (export)orders toeneemt. De analisten van Leleux verwachten dat de trend van betere economische indicatoren de Shanghai Composite (de belangrijkste beursindex van het land) zal ondersteunen. Signalen voor trendommekeer bij Shanghai Composite IndexOp de weekgrafiek ziet men duidelijk de dalende trend van de Shanghai Composite. Het meest in het oog springend is het feit dat de index het afgelopen jaar de stijging die op de Westerse beurzen plaatsvond niet volgde. Dit gebeurde volgens Geert Van Herck wel voor de meeste andere groeilanden. Niettemin ziet Van Herck de afgelopen weken signalen voor een trendommekeer optreden. Zo begint de RSI-indicator te divergeren met de Shanghai Composite. Vaak is dat volgens Geert Van Herck een signaal dat de kracht achter van de dalende trend aan het afnemen is. In eerste instantie rekent hij op een herstel van de index tot de weerstandszone van de 2.500 punten. Op de daggrafiek stelt hij hetzelfde fenomeen vast. De koersbodems van deze week werden niet bevestigd door de RSI-indicator die zijn laagste peil eind augustus van dit jaar bereikte. De index bevindt zich nog steeds in een dalend trendkanaal. Maar als de koopdruk aanhoudt en de horizontale weerstand op 2.136 punten kan overwonnen worden, zal de trendommekeer gelukt zijn.