Tenzij we ons volgens Geert Van Herck van Leleux ook richten op de sentimentsindicatoren: onlangs las hij op de pagina's van De Tijd dat een rondvraag onder Amerikaanse beleggers laat zien dat zij voor dit jaar op een verdere stijging van de S&P 500 rekenen (38% van de ondervraagden ziet een stijging met meer dan 10%).

Het is al een tijdje duidelijk dat heel wat sentimentsindicatoren op een wijdverspreid beleggersoptimisme wijzen. En wanneer alle neuzen in dezelfde richting staan, is volgens Geert Van Herck een trendommekeer of correctie vaak dichterbij dan de beleggers denken.

Tenzij we ons volgens Geert Van Herck van Leleux ook richten op de sentimentsindicatoren: onlangs las hij op de pagina's van De Tijd dat een rondvraag onder Amerikaanse beleggers laat zien dat zij voor dit jaar op een verdere stijging van de S&P 500 rekenen (38% van de ondervraagden ziet een stijging met meer dan 10%). Het is al een tijdje duidelijk dat heel wat sentimentsindicatoren op een wijdverspreid beleggersoptimisme wijzen. En wanneer alle neuzen in dezelfde richting staan, is volgens Geert Van Herck een trendommekeer of correctie vaak dichterbij dan de beleggers denken.