Maar de afgelopen weken lijkt er zich een trendommekeer te voltrekken : de index lijkt uit zijn horizontale consolidatiefase van de afgelopen maanden te breken en daarbij de weerstandslijn van 2011 opwaarts te gaan doorbreken.

Op de RSI-indicator zien we éénzelfde fenomeen. Deze momentumindicator staat eveneens op het punt om opwaarts uit te breken en daardoor de stijging van brandstof te voorzien. Een eerste koersdoel voor de verwachte stijging is 485,43 punten (= de top van begin 2013).

Op de daggrafiek ziet Van Herck de koersontwikkeling van het afgelopen jaar. In het eerste halfjaar van 2013 domineerde nog de vrees voor een wereldwijde economische vertraging.

Vanaf de zomer keerde het sentiment plots en veerde de index op. De afgelopen maanden zat de index in een horizontale consolidatiefase en die nu voorbij lijkt.

Om het opwaarts potentieel overeind te houden, blijft de koers best in zijn stijgend trendkanaal. Maar belangrijker is de bodem van december 2013 op 369,17 punten : een koersdaling onder dit niveau impliceert dat de stijgende trend voorbij is. Van Herck is opnieuw koper van grondstoffen.

Maar de afgelopen weken lijkt er zich een trendommekeer te voltrekken : de index lijkt uit zijn horizontale consolidatiefase van de afgelopen maanden te breken en daarbij de weerstandslijn van 2011 opwaarts te gaan doorbreken. Op de RSI-indicator zien we éénzelfde fenomeen. Deze momentumindicator staat eveneens op het punt om opwaarts uit te breken en daardoor de stijging van brandstof te voorzien. Een eerste koersdoel voor de verwachte stijging is 485,43 punten (= de top van begin 2013). Op de daggrafiek ziet Van Herck de koersontwikkeling van het afgelopen jaar. In het eerste halfjaar van 2013 domineerde nog de vrees voor een wereldwijde economische vertraging. Vanaf de zomer keerde het sentiment plots en veerde de index op. De afgelopen maanden zat de index in een horizontale consolidatiefase en die nu voorbij lijkt. Om het opwaarts potentieel overeind te houden, blijft de koers best in zijn stijgend trendkanaal. Maar belangrijker is de bodem van december 2013 op 369,17 punten : een koersdaling onder dit niveau impliceert dat de stijgende trend voorbij is. Van Herck is opnieuw koper van grondstoffen.