De inkomsten voor rente en belastingen daalden hierdoor met 26% naar 71 miljoen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De markt hield rekening met EUR 70 miljoen.

De omzet bedroeg EUR 1,7 miljard waar EUR 1,72 miljard werd verwacht. TNT Express nam ook een last van EUR 296 miljoen.

TNT voorziet uitdagende marktomstandigheden en blijft zich inspannen om de operationele resultaten te verbeteren. De reorganisatie in Italië wordt versneld doorgevoerd.

In Europa en de Verenigde Staten ontwikkelen de resultaten zich negatief terwijl Azië, het Midden-Oosten en Afrika het beter zullen doen dan afgelopen jaar. TNT Express wil nog altijd in 2015 8% marge overleggen in Europa en de Verenigde Staten en 2% omzetgroei.

De tweede kwartaalresultaten van het bedrijf zijn niet inspirerend en dat geldt voor de gehele sector. Hoewel de wereldeconomie aantrekt, is de groei beperkt en houden consumenten de hand op de knip. Zij kiezen voor goedkopere post- en pakketdiensten. ABN Amro blijft koper.

De inkomsten voor rente en belastingen daalden hierdoor met 26% naar 71 miljoen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De markt hield rekening met EUR 70 miljoen. De omzet bedroeg EUR 1,7 miljard waar EUR 1,72 miljard werd verwacht. TNT Express nam ook een last van EUR 296 miljoen. TNT voorziet uitdagende marktomstandigheden en blijft zich inspannen om de operationele resultaten te verbeteren. De reorganisatie in Italië wordt versneld doorgevoerd. In Europa en de Verenigde Staten ontwikkelen de resultaten zich negatief terwijl Azië, het Midden-Oosten en Afrika het beter zullen doen dan afgelopen jaar. TNT Express wil nog altijd in 2015 8% marge overleggen in Europa en de Verenigde Staten en 2% omzetgroei. De tweede kwartaalresultaten van het bedrijf zijn niet inspirerend en dat geldt voor de gehele sector. Hoewel de wereldeconomie aantrekt, is de groei beperkt en houden consumenten de hand op de knip. Zij kiezen voor goedkopere post- en pakketdiensten. ABN Amro blijft koper.